• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Άγιος Μηνάς Άγιος Μηνάς Πληροφορίες και Χάρτης για Δυτικό Ζαγόρι, Κοιλάδα του Βοϊδομάτη, Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.9477542 ) Longitude:( 20.6708708 )

Άγιος Μηνάς Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Άγιος Μηνάς

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Ο Άγιος Μηνάς είναι ένα γραφικό χωριό του Νομού Ιωαννίνων στην Ήπειρο που αναπτύσσεται γύρω από την κεντρική πλατεία. Συγκεκριμένα ανήκει στο Δυτικό Ζαγόρι. Ο Άγιος Μηνάς είναι χτισμένος στις δυτικές πλαγιές της Τύμφης, σε υψόμετρο 640μ., πάνω σε ένα καταπράσινου λόφου. Πήρε το όνομα του από την ομώνυμη εκκλησία του χωριού. Το χωριό δεν διατηρεί πολλά στοιχεία της παραδοσιακής ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής, γιατί το 1943 υπέστη καταστροφές από τους Γερμανούς. Ο Άγιος Μηνάς χτίστηκε το 1750μ.Χ. στη θέση όπου παλιά βρισκόταν η Βυζαντινή πόλη Ρευνίκο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ :

Ο Άγιος Μηνάς απέχει 48χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ :

Στον Άγιο Μηνά μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε τον 19ο αι., και το ναό του Αγίου Τρύφωνα που χτίστηκε το 1871. Στο χωριό βρίσκεται το πανέμορφο γεφύρι του Βοϊδομάτη ποταμού ενώ γύρω από το χωριό διασώζονται τα ερείπια ενός παλαιότερου οικισμού. Το γεφύρι του Βοϊδομάτη είναι επίσης γνωστό και ως γεφύρι της Κλειδωνιάς ή της Κλειδωνιαβίστας. Η περιοχή γύρω από το γεφύρι της Κλειδωνιάς είναι συνδεδεμένη με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συνέβησαν στο Ζαγόρι μεταξύ δύο οικογενειών της περιοχής. Το φονικό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ολόκληρο το χωριό. Το γεφύρι χτίστηκε το 1853 και ενώνει τον Άγιο Μηνά με την Κλειδωνιά, ενώ αποτελούσε και μέρος του δρόμου που ένωνε τα Ιωάννινα με την Κόνιτσα.  Ακόμη, από το χωριό ξεκινάνε διαδρομές που οδηγούν στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας που χτίστηκε το 1576. Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας βρίσκεται στην περιοχή «Καστράκι» και έχει μοναδικές τοιχογραφίες στο εσωτερικό της.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Για τη διαμονή σας στον Άγιο Μηνά, αλλά και για τη διατροφή σας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο χωριό του Δυτικού Ζαγορίου. Αξίζει να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις, όπως τα ντόπια κρέατα και τις παραδοσιακές ζαγορίσιες πίτες.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ :

Αν επισκεφθείτε τον Άγιο Μηνά, μπορείτε να επισκεφθείτε διπλανά Ζαγοροχώρια, όπως το Μεσοβούνι, την Αρίστη, το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, το Βίκο, αλλά και να περιηγηθείτε γενικότερα στο υπόλοιπο Ζαγόρι. Δημοφιλείς προορισμοί κοντά στον Άγιο Μηνά είναι τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και η Κόνιτσα.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

11354

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια