• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Ανθρακίτης Ανθρακίτης Πληροφορίες και Χάρτης για Ανατολικό Ζαγόρι, Κοιλάδα του Ζαγορίτικου, Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.7659483 ) Longitude:( 20.8655171 )

Ανθρακίτης Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Ανθρακίτης

ΑΝΘΡΑΚΙΤΗΣ

Ο Ανθρακίτης είναι ένα από τα 46 χωριά – οικισμούς των Ζαγοροχωρίων της Ηπείρου. Βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγόρι και ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων. Ο Ανθρακίτης είναι χτισμένος σε υψόμετρο 730μ. στην βορειοανατολική πλευρά του όρους Μιτσικέλι. Το χωριό είναι χτισμένο κυκλικά και στο κέντρο του βρίσκεται η πλατεία με τον πλάτανο. Γύρω απ’ την πλατεία απλώνονται τα σπίτια του Ανθρακίτη. Το χωριό πήρε το όνομα του από το μεγάλο δάσκαλο του Γένους Μεθόδιο Ανθρακίτη. Στην σημερινή περιοχή του Ανθρακίτη αρχικά υπήρχε ο οικισμός Δρυάνοβο και αργότερα ο οικισμός Μεσοχώρι. Κατά την Τουρκοκρατία οι οικισμοί αυτοί καταστράφηκαν και έπειτα το χωριό ονομάστηκε Καμνιά. Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς και έπειτα ονομάστηκε Ανθρακίτης. Στον Ανθρακίτη το 2006 ζούσαν 26 μόνιμοι κάτοικοι. Οι κύριες ασχολίες τους είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΘΡΑΚΙΤΗ :

Ο Ανθρακίτης απέχει 50 χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ :

Στην περιοχή κοντά στον Ανθρακίτη, αλλά και μέσα στο χωριό υπάρχει πληθώρα γεφυριών. Ξεχωρίζουν τα γεφύρια : Το γεφύρι Κουτσολιάκου είναι πέτρινο, δίτοξο και βρίσκεται βορειοανατολικά του Ανθρακίτη. Το γεφύρι στα Βουδάσια είναι πέτρινο, μονότοξο και βρίσκεται στην περιοχή Βουδάσια, κάτω από τον Ανθρακίτη. Το γεφύρι στη Φτέρη βρίσκεται έξω από τον Ανθρακίτη. Το γεφύρι στο Σιώπατο βρίσκεται, επίσης, μέσα στο χωριό. Το γεφύρι στο Λάκκο του Πασιά είναι μονότοξο και βρίσκεται στην είσοδο του Ανθρακίτη Ζαγορίου. Επίσης, στο χωριό θα συναντήσετε πολλές βρύσες και λιθόστρωτα καλντερίμια. Στην νοτιοανατολική πλευρά του χωριού βρίσκεται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ενώ προς το βορά το κτίριο του παλαιού σχολείου.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Για τη διαμονή και τη διατροφή σας στον Ανθρακίτη μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ :

Κοντά στον Ανθρακίτη βρίσκονται τα χωριά Μηλιωτάδες, Διπόταμο, Μανασσής, Δικόρυφο κ.α. Αν επισκεφθείτε τον Ανθρακίτη μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, ή να κατευθυνθείτε προς το Κεντρικό ή Δυτικό Ζαγόρι. Κοντά στον Ανθρακίτη βρίσκονται τα Ιωάννινα και λίγο πιο μακριά το Μέτσοβο.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

18514

Ανθρακίτης Ζαγοροχώρια Antrakitis, Ioannina
Ανθρακίτης Ζαγοροχώρια Antrakitis, Ioannina

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια