• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Ελαφότοπος Ελαφότοπος Πληροφορίες και Χάρτης για Κεντρικό Ζαγόρι, Κοιλάδα του Άνω Βίκου Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.9008329 ) Longitude:( 20.6893115 )

Ελαφότοπος Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Ελαφότοπος

ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΣ

Ο Ελαφότοπος είναι χωριό των Ζαγοροχωρίων του Νομού Ιωαννίνων. Βρίσκεται στο Κεντρικό Ζαγόρι της Ηπείρου. Ο Ελαφότοπος είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1100μ. στις πλαγιές της Τύμφης. Αρχικά αποτελούνταν από δύο οικισμούς, το μικρό και μεγάλο Τσερβάρι που συνενώθηκαν σε μία κοινότητα και το 1928 μετονομάστηκε σε Ελαφότοπος. Το Τσερβάρι προέρχεται από το λατινικό cerva που σημαίνει ελάφι και δείχνει πως παλαιότερα στην περιοχή πρέπει να ζούσαν πολλά ελάφια. Αξιοσημείωτο είναι το κλίμα της περιοχής, καθώς έχει μηδενική υγρασία και όλη μέρα το χωριό λούζεται με ήλιο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΦΟΤΟΠΟ :

Ο Ελαφότοπος απέχει 41χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΦΟΤΟΠΟ :

Αν επισκεφθείτε τον Ελαφότοπο, περιηγηθείτε στα πέτρινα καλντερίμια του χωριού για να θαυμάσετε τα πανέμορφα αρχοντικά, τις βρύσες και τις πολλές εκκλησίες. Όλα στο χωριό είναι πετρόχτιστα. Από τα αρχοντικά ξεχωρίζει το αρχοντικό του Κιτσία, εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 1770. Στο χωριό βρίσκονται επίσης ο ιερός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1616 και ο ναός του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε το 1805. Επίσης, από το 1993 λειτουργεί στον Ελαφότοπο, στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ένα σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο που περιέχει πάνω από 1000 αντικείμενα που αφορούν παραδοσιακά επαγγέλματα.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΦΟΤΟΠΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Στον Ελαφότοπο υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για τη διαμονή και το φαγητό σας. Στο χωριό θα βρείτε ξενοδοχεία και ξενώνες, όπως επίσης ταβέρνες και καφενεία. Η διαμονή σας στο χωριό θα είναι αναμφίβολα ευχάριστη. Όσοι ενδιαφέρονται για πεζοπορία πρέπει να ξέρουν πως από το χωριό ξεκινάνε μονοπάτια που οδηγούν στα Άνω Πεδινά και στο χωριό Βίκος, μετά από μία και δύο ώρες πορείας αντίστοιχα.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΦΟΤΟΠΟ :

Κοντά στον Ελαφότοπο βρίσκονται άλλα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου, όπως τα Άνω Πεδινά, τα Κάτω Πεδινά, η Αρίστη κ.α. Αν επισκεφθείτε τον Ελαφότοπο, μπορείτε να επισκεφθείτε και τα πιο δημοφιλή Ιωάννινα, το Μέτσοβο ή την Κόνιτσα.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

10750

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια