• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Καπέσοβο Καπέσοβο Πληροφορίες και Χάρτης για Κεντρικό Ζαγόρι, Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.8879955 ) Longitude:( 20.7797559 )

Καπέσοβο Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Καπέσοβο

ΚΑΠΕΣΟΒΟ

Το Καπέσοβο είναι χωριό των Ζαγοροχωρίων στα Ιωάννινα. Υπάγεται στο Κεντρικό Ζαγόρι και είναι ένα απ’ τα λιγότερο γνωστά χωριά της περιοχής. Το όμορφο χωριό της Ηπείρου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το φαράγγι του Βίκου και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1100μ. Στο Καπέσοβο μένουν περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι. Τον 17ο και 18ο αι. οι Καπεσοβίτες ζωγράφοι διακρίθηκαν ως αγιογράφοι και διακόσμησαν πολλές εκκλησίες στα Ζαγοροχώρια. Το Καπέσοβο διατηρεί την παραδοσιακή ζαγορίσια αρχιτεκτονική.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕΣΟΒΟ :

Το Καπέσοβο απέχει 43χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΕΣΟΒΟ :

Στο Καπέσοβο θα συναντήσετε καλντερίμια, πετρόχτιστα σπίτια και μεγάλα αρχοντικά που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Στο χωριό μπορείτε να δείτε την πλατεία και τον ναό του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 1793, ο οποίος στο εσωτερικό διατηρεί μοναδικές τοιχογραφίες από ζωγράφους του Καπεσόβου. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πολιτιστικό κέντρο και το λαογραφικό μουσείο που στεγάζονται από το 1995 στην Πασχάλειο Σχολή. Εκεί θα δείτε μια συλλογή με σπάνια βιβλία και στα εκθέματα θα βρείτε ένα από τα τέσσερα αυθεντικά αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕΣΟΒΟ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ –ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Για τη διαμονή σας στο Καπέσοβο μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από τους ξενώνες του χωριού. Επίσης, μπορείτε να φάτε σε κάποια ταβέρνα στο Καπέσοβο, όπως και να πιείτε τον καφέ σας στα καφενεία. Έξω από το Καπέσοβο αρχίζει μία διαδρομή που οδηγεί στο χωριό Βραδέτο. Πρόκειται για την γνωστή σκάλα του Βραδέτου, η οποία αποτελείται από 1200 σκαλιά και 40 στροφές. Πιθανότατα η σκάλα χτίστηκε τον 19ο αι. και οδηγούσε από το Καπέσοβο στο Βραδέτο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια της Ηπείρου και αποτελεί συχνό πεζοπορικό πέρασμα. Στη διαδρομή θα συναντήσετε και το Καπεσοβίτικο γεφύρι που είναι καλοδιατηρημένο.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΠΕΣΟΒΟ :

Αν επισκεφθείτε το Καπέσοβο, μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλα χωριά των Ζαγοροχωρίων, όπως το Βραδέτο, το Τσεπέλοβο, το Σκαμνέλλι, το Κουκούλι, το Μονοδένδρι, τη Βίτσα, τους Κήπους, το Δίλοφο, κ.α. Άλλοι δημοφιλείς κοντινοί προορισμοί είναι τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και η Κόνιτσα.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Καπέσοβο Καπέσοβο Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

20933

Καπέσοβο Ζαγοροχώρια Kapesovo, Ioannina
Καπέσοβο Ζαγοροχώρια Kapesovo, Ioannina
Καπέσοβο Ζαγοροχώρια Kapesovo, Ioannina
Καπέσοβο Ζαγοροχώρια Kapesovo, Ioannina

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια