• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Καστανώνας Δραγάρι Καστανώνας Πληροφορίες και Χάρτης για Ανατολικό Ζαγόρι, Ζαγοροχώρια

Πληροφορίες για Καστανώνας Δραγάρι

ΚΑΣΤΑΝΩΝΑΣ – ΔΡΑΓΑΡΙ

Ο Καστανώνας είναι ένα ορεινό χωριό του Νομού Ιωαννίνων στην Ήπειρο. Ο Καστανώνας είναι ένα από τα 46 χωριά-οικισμούς των Ζαγοροχωρίων και συγκεκριμένα ανήκει στο Ανατολικό Ζαγόρι. Ο Καστανώνας πήρε το όνομα του από τις πολλές καστανιές που υπάρχουν στη περιοχή. Παλαιότερα το χωριό ονομαζόταν Δραγάρι. Το χωριό του Καστανώνα είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1030μ. στις πλαγιές της Βόρειας Πίνδου. Το 2011 το χωριό είχε 44 μόνιμους κατοίκους.  Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (1941-1944) ο Καστανώνας πυρπολήθηκε, γι’ αυτό πολύ λίγες πτυχές του χωριού διατήρησαν μέχρι σήμερα την παραδοσιακή ζαγορίσια αρχιτεκτονική. Αυτή την περίοδο, λέγεται πως από τα 28 σπίτια του χωριού καταστράφηκαν τα 22 μαζί με τις 2 εκκλησίες και το σχολείο. Επομένως, ο σημερινός Καστανώνας θεωρείται ιστορικό χωριό. Όμως, παρά τις καταστροφές που υπέστη, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ρομαντικότερα χωριά των Ζαγοροχωρίων, ίσως και το πιο ρομαντικό, λόγω της φύσης που το περιβάλλει. Το Ανατολικό Ζαγόρι, χωρίς αμφιβολία, βρίσκεται στη σκιά της τουριστικής ανάπτυξης του Δυτικού Ζαγορίου, είναι όμως πιο ήσυχο και πιο αυθεντικό και απευθύνεται κυρίως σε επισκέπτες που αναζητούν κάτι αντίστοιχο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΩΝΑ – ΔΡΑΓΑΡΙ :

Ο Καστανώνας απέχει 48χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΩΝΑ – ΔΡΑΓΑΡΙ :

Στον Καστανώνα δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου που χτίστηκε το 1798. Αν επισκεφθείτε τον Καστανώνα, μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε το τοξωτό γεφύρι στο Δρογάνι. Δεν θα ξεφύγουν την προσοχή σας και τα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου που περιβάλλουν την περιοχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΩΝΑ - ΔΡΑΓΑΡΙ

– ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν στον Καστανώνα, ή να μετακινηθείτε σε κάποιο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου επιλέγοντας κάποιο ξενοδοχείο ή ξενώνα. Για τη διατροφή σας μπορείτε να επιλέξετε κάποια ταβέρνα του Καστανώνα ή  να προτιμήσετε κάποιο από τα διπλανά χωριά για να γευθείτε τις παραδοσιακές ζαγορίσιες γεύσεις και πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, στο Ανατολικό Ζαγόρι μπορείτε να επιλέξετε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία κ.α.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΩΝΑ – ΔΡΑΓΑΡΙ :

Κοντά στον Καστανώνα βρίσκονται πανέμορφα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, όπως η Δόλιανη, το Μακρίνο, το Ελατοχώρι, το Φλαμπουράρι κ.α. Η πιο κοντινή πόλη είναι τα Ιωάννινα, ενώ ένας ακόμη κοντινός δημοφιλής προορισμός είναι το Μέτσοβο.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Καστανώνας Καστανώνας Δραγάρι Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

19954

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια