• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Κουκούλι Κουκούλι Πληροφορίες και Χάρτης για Κεντρικό Ζαγόρι Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.8706980 ) Longitude:( 20.7739555 )

Κουκούλι Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Κουκούλι

ΚΟΥΚΟΥΛΙ

Το Κουκούλι βρίσκεται στην Ήπειρο και ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων. Είναι ένα από τα 46 χωριά των Ζαγοροχωρίων και συγκεκριμένα βρίσκεται στην περιοχή του Κεντρικού Ζαγορίου. Το Κουκούλι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 900μ. κοντά στο νότιο άκρο του φαραγγιού του Βίκου, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αώου. Το χωριό πήρε το όνομα Κουκούλι από τις πολλές πέτρες που υπάρχουν στην περιοχή (από το λατινικό cuculla = καλύπτρα) ή από τη σηροτροφία που ίσως ασχολήθηκαν παλαιότερα οι κάτοικοι του. Το χωριό την τελευταία δεκαετία γνωρίζει έντονη τουριστική ανάπτυξη, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ :

Το Κουκούλι απέχει 38χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ :

Στο Κουκούλι μπορείτε να δείτε το κτιριακό συγκρότημα με τις πέντε βρύσες, το παλαιό σχολείο, την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1788 και τον παραδοσιακό ξενώνα, όλα δείγματα της εξαιρετικής ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής. Οι κατοικίες, τα μονοπάτια και η κεντρική πλατεία διατηρούν επίσης τη ζαγορίσια αρχιτεκτονική. Στο Κουκούλι μπορείτε να δείτε και το Φυσικό Μουσείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη που περιλαμβάνει μια ιστορική βιβλιοθήκη και συλλογή από βότανα και λουλούδια της περιοχής. Στο χωριό ξεχωρίζει το Αρχοντικό του Πλακίδα, το οποίο είναι από τα πιο γνωστά αρχοντικά του Ζαγορίου. Έξω από το χωριό υπάρχουν τα εξής πετρόκτιστα γεφύρια: το Καλογερικό ή του Πλακίδα που είναι τρίτοξο, του Νούτσου ή Κοκκόρου που χτίστηκε το 1750, του Κοντοδήμου ή Λαζαρίδη και του Μίσιου.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Στο Κουκούλι θα βρείτε ξενοδοχεία και ξενώνες για μια άνετη και φιλόξενη διαμονή. Στο χωριό υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες για να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα και να πιείτε τον καφέ σας.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ :

Αν επισκεφθείτε το Κουκούλι μπορείτε να περιηγηθείτε γενικότερα σε όλα τα χωριά των Ζαγοροχωρίων και να απολαύσετε την πλούσια φύση και τη γραφικότητα των χωριών. Κοντά στο Κουκούλι βρίσκονται άλλα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου, όπως οι Κήποι, η Βίτσα, το Καπέσοβο, το Δίλοφο, το Βραδέτο κ.α. Πιο κοντά στο Κουκούλι βρίσκεται η πόλη των Ιωαννίνων, ενώ αν θέλετε να ταξιδέψετε λίγο πιο μακριά μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό Μέτσοβο ή την Κόνιτσα.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Κουκούλι Κουκούλι Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

18802

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια