• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Κόνιτσα Κόνιτσα Πληροφορίες και Χάρτης για Κόνιτσα Κόνιτσα

Latitude:( 40.0482302 ) Longitude:( 20.7530596 )

Κόνιτσα Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Κόνιτσα

ΚΟΝΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Κόνιτσα είναι κωμόπολη του Νομού Ιωαννίνων στην Ήπειρο. Βρίσκεται βόρεια από τα Ιωάννινα, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, και είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου, σε υψόμετρο 630μ. Η Κόνιτσα διαθέτει κέντρο υγείας, αγορά και σχολεία και αποτελεί την κεντρικότερη περιοχή για τα γύρω χωριά. Μεγάλη ακμή παρατηρήθηκε κατά την περίοδο του Αλή Πασά, γιατί από εκεί καταγόταν η μητέρα του η Χάμκω. Το χωριό που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά κοιτάζει προς την πεδιάδα της Κόνιτσας, όπου οι τρεις ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαρανταπόρος συναντιούνται. Η πεδιάδα καλλιεργείται από τους κατοίκους της Κόνιτσας. Η ονομασία Κόνιτσα μάλλον προέρχεται από τη σλαβική λέξη konitza που σημαίνει «αλογοπάζαρο».

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ :

Η Κόνιτσα απέχει 64 χλμ. από τα Ιωάννινα, 269 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 485 χλμ. από την Αθήνα και 291 χλμ. από την Πάτρα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ :

Στην Κόνιτσα ξεχωρίζουν τα πέτρινα κτίρια και αρχοντικά από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα πέτρινα γεφύρια. Σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το γεφύρι της Κόνιτσας που χτίστηκε το 1870 με κόστος 120.000 γρόσια από τον Ζιώγα Φρόντζο, ο οποίος καταγόταν από τα Μαστοροχώρια. Στην καμάρα του γεφυριού διακρίνεται ένα μικρό καμπανάκι, το οποίο προειδοποιούσε τους διαβάτες να μην περάσουν το γεφύρι όταν φυσούσε δυνατός άνεμος. Στην Κόνιτσα ξεχωρίζει το πανύψηλο πατρικό σπίτι της Χάμκως, ενώ εκεί κοντά βρίσκεται το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν και το παλιό οθωμανικό ιεροδιδασκαλείο, το οποίο αναστηλώθηκε και περιλαμβάνει πλέον μία έκθεση φωτογραφιών από τα μνημεία της περιοχής. Στην Κόνιτσα μπορούμε να πούμε πως συγκεντρώνεται όλη η ομορφιά της Ηπείρου, καθώς εκεί μπορεί κανείς να δει τον Αώο, τον Βοιδομάτη και τον Σαρανταπόρο που είναι τα ομορφότερα ποτάμια της Ηπείρου, σε συνδυασμό με το Σμόλικα και το Γράμμο, βουνά που δεσπόζουν στην περιοχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ – ΦΑΓΗΤΟ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Στην Κόνιτσα θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας. Στην κωμόπολη υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Την Κόνιτσα επισκέπτονται πολλοί λάτρεις των extreme sports, αφού εκεί κάθε χρόνο για ένα τριήμερο λαμβάνει χώρα ο Εύαθλος, η κορυφαία διοργάνωση σπορ φύσης και περιπέτειας στην Ελλάδα. Τα extreme sport που περιλαμβάνονται είναι κανό, καγιάκ, ράφτινγκ, mountain bike, αναρρίχηση, τρέξιμο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Τις ίδιες ημερομηνίες διοργανώνεται και η «Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού», η οποία περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών, ομιλίες, εξορμήσεις στο δάσος, φαγητά με μανιτάρια κ.α.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ :

Αν επισκεφθείτε την Κόνιτσα, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια και τα ιαματικά λουτρά του Αμάραντου.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Κόνιτσα Κόνιτσα Κόνιτσα Ιωαννίνων

12464

thumb_77_konitsa.jpg
thumb_77_konitsa.jpg
thumb_77_konitsa2.jpg
thumb_77_konitsa2.jpg

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Κόνιτσα


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Κόνιτσα