• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Ποταμιά Ποταμιά Πληροφορίες και Χάρτης για Ανατολικό Ζαγόρι, Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.7196149 ) Longitude:( 20.9709616 )

Ποταμιά Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Ποταμιά

ΠΟΤΑΜΙΑ

Η Ποταμιά είναι χωριό του Νομού Ιωαννίνων στην Ήπειρο. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 511μ. και, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στο χωριό μένουν 31 μόνιμοι κάτοικοι. Η Ποταμιά βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγόρι και αποτελεί ένα από τα 46 χωριά-οικισμούς των Ζαγοροχωρίων. Η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα λιγότερα γνωστά, εξίσου όμως όμορφα, χωριά των Ζαγοροχωρίων. Το Ανατολικό Ζαγόρι είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ησυχία και συγχρόνως λατρεύουν τη φύση, καθώς τα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου περιβάλλουν όλη την περιοχή.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ :

Η Ποταμιά απέχει 26χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Αν επισκεφθείτε την Ποταμιά, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου. Γενικότερα, στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου θα βρείτε διάφορες προτάσεις για τη διαμονή σας, όπως ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα ικανοποιήσουν τα διαφορετικά γούστα των επισκεπτών. Επιπλέον, στο Ανατολικό Ζαγόρι μπορείτε να γευθείτε τις αυθεντικές παραδοσιακές ζαγορίσιες γεύσεις και πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ :

Κοντά στην Ποταμιά βρίσκεται η πόλη των Ιωαννίνων και το χωριό του Μετσόβου. Επίσης, δίπλα στην Ποταμιά βρίσκονται άλλα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, όπως οι Μηλιωτάδες, το Τρίστενο, το Γρεβενίτι, το Δεμάτι, κ.α. Αν επισκεφθείτε το Ανατολικό Ζαγόρι, μην παραλείψετε να ταξιδέψετε στην υπόλοιπη περιοχή του Ζαγορίου, δηλαδή στο Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Ποταμιά Ποταμιά Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

17895

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια