• map-greece.com
  • Κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου
processing

Οικισμοί στο Φραγκάδες Φραγκάδες Πληροφορίες και Χάρτης για Κεντρικό Ζαγόρι, Ζαγοροχώρια

Latitude:( 39.8298339 ) Longitude:( 20.8842353 )

Φραγκάδες Χάρτης
(πως θα έρθετε)

Πληροφορίες για Φραγκάδες

ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ

Οι Φραγκάδες είναι χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου στην Ήπειρο. Ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων και είναι ένα από τα 46 χωριά-οικισμούς των Ζαγοροχωρίων. Χτισμένοι στις νότιες πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960μ. είναι περιτριγυρισμένοι από πυκνά δάση. Η υπέροχη φύση, τα άφθονα δάση και τα τρεχούμενα νερά θα καθηλώσουν τους λάτρεις της φύσης. Οι Φραγκάδες πήραν το όνομα τους από κάποιον Αντώνιο Φράγκο στις 23 Δεκεμβρίου 1384 που δολοφόνησε στην περιοχή αυτή τον Σέρβο ηγεμόνα των Ιωαννίνων Θωμά Πρελούμπο. Το χωριό έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός καθώς συντηρούνται πολλά αρχοντικά. Το 1943 οι Φραγκάδες, όπως τα περισσότερα χωριά του Ζαγορίου, κάηκαν από τους Γερμανούς. Στην απογραφή του 2011 στο χωριό έμεναν 77 μόνιμοι κάτοικοι.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ :

Οι Φραγκάδες απέχουν 54χλμ. από τα Ιωάννινα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να διανύσετε μια απόσταση 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού και να φτάσετε στα Ιωάννινα, ή να κατευθυνθείτε προς την Κόνιτσα. Από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας, διανύοντας 445χλμ., ή μέσω της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ :

Στους Φραγκάδες το κυριότερο αξιοθέατο είναι η πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και χτίστηκε το 1799. Η εκκλησία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και διαθέτει πετρόχτιστο καμπαναριό. Μπορείτε επίσης να δείτε τον μεγάλο πλάτανο στην πλατεία, τον παλιό νερόμυλο του Βαλέκα και το πέτρινο γεφύρι του Πετσιώτη που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα του Ζαγορίου. Κάτω από την κεντρική πλατεία υπάρχει η μονή Αγίου Νικολάου που ιδρύθηκε το 1578 και υπέστη ζημιές, γι’ αυτό και σήμερα σώζεται μόνο το καθολικό.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

Για τη διαμονή σας στους Φραγκάδες μπορείτε να επιλέξετε τον ξενώνα του χωριού. Ο ξενώνας προσφέρει τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες για μια ευχάριστη διαμονή. Επίσης διαθέτει και εστιατόριο. Από τους Φραγκάδες ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στο Διπόταμο μέσα από ένα μονοπάτι 2 ωρών. Επίσης, στους Φραγκάδες έχει έδρα το Αστεροσκοπείο Ζαγορίου, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διάδοση της αστρονομίας.

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ :

Κοντά στους Φραγκάδες βρίσκονται άλλα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου, όπως η Δόλιανη, η Λεπτοκαρυά, το Διπόταμο, το Καλουτά, το Δίκορφο, οι Νεγάδες, οι Κήποι κ.α. Δημοφιλείς προορισμοί κοντά στους Φραγκάδες είναι τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και η Κόνιτσα.


Θέλουμε τα σχόλια, την άποψη σας, την γνώμη σας.

Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και γνώστες της περιοχής να υποβάλουν τα σχόλια τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ξεναγού.

Tags: Οικισμοί Φραγκάδες Φραγκάδες Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

12459

καμία εικόνα

Αναζήτηση Ξενοδοχείων Διαμονή Ζαγοροχώρια


Επίσης προτείνουμε για την διαμονή σας στην περιοχή Ζαγοροχώρια